JCB

JCB landbouwvoertuigen

Zoekt u een minishovel of verreiker om uw werk sneller en beter uit te voeren? Naar welk type (land)bouwvoertuig u ook zoekt, de producten van JCB zijn altijd betrouwbaar. De kwaliteit en de innovatieve aard van deze machines passen bij Martien Visser Mechanisatie.Afbeeldingsresultaat voor jcb 403

Verkoop, verhuur, reparatie en onderhoud

JCB is een internationaal bedrijf dat haar sporen heeft verdiend. Als Friese dealer leveren we deze kwaliteitsmachines aan diverse sectoren van land- en tuinbouwbedrijven tot overheden en loonbedrijven. Kom gerust langs in Joure voor een proefrit!

U bent bij ons aan het juiste adres voor JCB landbouwwerktuigen, of het nu gaat om

 • verkoop;
 • Afbeeldingsresultaat voor jcb tm 420verhuur/lease;
 • occasions;
 • reparatie;
 • onderhoud;
 • onderdelen.

Zoekt u een minishovel, mini verreiker, verreiker of telelader? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij hebben altijd een voorraad gebruikte en demo JCB machines klaar staan.

 

JCB introduceert nieuwe DualTech VT transmissie voor verreikers

JCB stelde onlangs op hun hoofdzetel in Staffordshire (Groot-Brittannië) de DualTech VT aandrijving voor verreikers voor. Deze transmissie combineert de beste prestaties van een powershift met die van een hydrostatische aandrijving. Onlangs kreeg JCB op de SIMA in Parijs een zilveren medaille voor deze noviteit.

De unieke DualTech VT variabele transmissie is in eigen huis ontwikkeld en vormt het hart van een nieuwe reeks high-end verreikers: JCB 531-70, 536-70 en de 541-70 AGRI Pro Loadalls. In deze reeks wordt de DualTecH VT gekoppeld aan een 4,8 liter JCB EcoMAX motor.

Door de combinatie van een hydrostatische aandrijving voor lage snelheden en een drietraps powershift voor snelheden vanaf 19 km/u zijn deze nieuwe verreikers handig en ergonomisch in gebruik voor alle mogelijke werkzaamheden met de giek terwijl ze een verhoogde trekkracht hebben bij hogere snelheden door de mechanische overbrenging van de powershift. De versnellingsbak kan in 2 rijmodi geschakeld worden, in normale rijmodus heeft het rijpedaal invloed op zowel de rijsnelheid als het motortoerental, wanneer de Flexi-modus ingeschakeld wordt kunnen motortoerental en rijsnelheid onafhankelijk van elkaar gekozen worden. Vierwielaandrijving kan permanent ingeschakeld worden, maar er kan ook gekozen worden voor een automatische overgang naar tweewielaandrijving wanneer de powershift geactiveerd wordt om onnodige slijtage te voorkomen. Tegenover de JCB Agri Super verreikers levert deze nieuwe aandrijving een productiviteitsstijging van 13%.

De nieuwe DualTech VT transmissie wordt ingebouwd in de 531-70, 536-70 en de 541-70 AGRI Pro Loadalls. Deze hebben respectievelijk een maximale hefcapaciteit van 3,1 ton, 3,6 ton en 4,1 ton en een maximale hefhoogte van 7 meter. Het hydraulisch systeem bestaat uit een 140 liter per minuut Load Sensing circuit en een bijkomende circuit dat 110 liter per minuut levert.

Uiterlijk zijn de AGRI Pro verreikers herkenbaar aan de zwarte dakrand en de vermelding van “AGRI Pro” en “DualTech VT” op de machine. De armleuning met joystick en belangrijkste bedieningen zijn aan de zetel gemonteerd voor een ergonomisch gebruik. De joystick bevat naast de bedieningen voor de giek en derde functie ook de richtingsschakelaar voor de rijrichting. De AGRI Pro reeks is verder uitgerust met een LED werklampen en rijverlichtingspakket dat een 360° dekking geeft voor optimaal zicht in donkere werkomstandigheden. De geassisteerde remmen die eerst op de 550-80 Loadall geïntroduceerd werden zijn ook standaard voorzien op de AGRI Pro reeks.

JCB Agri verreikers komen in aanmerking voor Vamil-regeling

Alle JCB Agri verreikers met motorvermogens van 109pk, 125pk en 145pk (81kW, 93kW en 108kW) zullen vanaf oktober worden uitgeleverd met de nieuwe JCB ECOmax motoren. Deze hypermoderne motoren voldoen aan de Stage IV norm. Om die reden komen deze JCB verreikers in aanmerking voor de aantrekkelijke Vamil/MIA regeling en zijn ze opgenomen op de positieve lijst B 3411 van Emissiearme milieuvriendelijke mobiele machines.

541-70 Agri Super T4 Final-wp

Vamil-voordeel
De Vamil regeling heeft een aantrekkelijk voordeel: zo biedt Vamil, afhankelijk van de bedrijfssituatie, de mogelijkheid om tot maximaal 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven.

Milieuvriendelijk en comfortabel
Om opgenomen te kunnen worden op de positieve lijst van Emisiearme milieuvriendelijke mobiele machines, zijn de nieuwe JCB verreikers met ECOmax motoren uitgerust met een SCR systeem. Daarbij is de uitlaat vervangen door een SCR-katalysator en ondergebracht in het bestaande motorcompartiment. Groot voordeel daarvan is dat het perfecte rondomzicht en de servicetoegankelijkheid in stand gebleven is. De nieuwe JCK verreikers kregen de milieutechnische upgrade dus zonder aan comfort en gebruiksvriendelijkheid in te boeten.

Servo-joystick
Met de introductie van deze nieuwe JCB motoren, zijn de AgriPlus en AgriSuper machines, bovendien uitgerust met een nieuwe Servo-joystick. Om nog meer comfort te creëren voor de bestuurder (machinist) is Servo-joystick op de bestuurdersstoel gemonteerd. Bovendien is op deze machines ook nog eens een High-flow optie beschikbaar waarmee een oliestroom van 105ltr/min bij 190bar naar de voorzijde van de mast mogelijk is voor aanbouwdelen met een groot verbruik zoals bijv. een stroverdeler.

Meer weten over deze JCB Agri verreikers?
Bel met Martien Visser voor meer informatie: 06 53964156

Beschikbaar voor DEMO: JCB TM 320 telelader

Deze nieuwe JCB TM 320 telelader is beschikbaar voor DEMO. De machine is uitgevoerd JCB/Qfit snelwisselsysteem met hydraulische vergrendeling, ook een adapter naar Manitou, Pin en Cone, Euro en Volvo is mogelijk. De uitschuifbare giek is uitgevoerd met 2x een dubbelwerkend ventiel en giekvering. Deze 125 pk sterke 6 traps powershift 40 kmh telelader is een ideale hulp voor het voeren, op en rondom het erf, op de kuilbult en in het loonwerk. Deze JCB is een goede vervanger voor een trekker met voorlader, een verreiker of shovel.

Beschikbaar voor DEMO: JCB TM 420 telelader

Zoekt u de overtreffende trap van een JCB TM 320 of TM 320S maar is een shovel te groot? Dan is het nieuwe topmodel uit de telelader serie van JCB de uitkomst: de JCB TM 420.

 • Met 145 Pk
 • 6 traps powershift t/m 40 kmh
 • 9530 Kg eigen gewicht
 • 5 meter overlaadhoogte
 • 160 L per minuut pompdebiet
 • Hoge 26 inch wielen
 • 4100 Kg hefvermogen.

Bel met onze vertegenwoordigers voor meer informatie of informeer naar een demo.

Bekijk hier de JCB brochures
Nieuwe efficiënt design van de JCB TM320 WALKAROUND T4i

Service en continuïteit

We zorgen ervoor dat uw project niet stil komt te staan. Met goede service (op locatie), hoogopgeleid personeel en kwaliteitsproducten, zorgen we voor continuïteit binnen uw bedrijf of instelling.

Wilt u meer informatie over JCB landbouwwerktuigen?

Neem gerust contact op met Martien Visser Mechanisatie

Tevens zijn wij leverancier van:
Martien Visser T: +31 6 53 96 41 56 E: verkoop@martienvisser.nl
Andre Hulzinga T: +31 6 20 90 61 50 E: andre@martienvisser.nl
Johan Keulen T: +31 6 29 55 70 87 E: johan@martienvisser.nl